Wijze lessen online shoppen

Een paar weken geleden kwam Huguette de site www.abercrombie-brussel.be tegen. Het zag er allemaal op het eerste gezicht goed uit en de prijzen waren outlet niveau.

Na wat gepuzzel en getwijfel, dan toch een bestelling geplaatst voor wat kleding voor de jongens, en deze betaald met een credit kaart. Wat schetste onze verbazing toen we bij ontvangst van de zending nog een bedrag aan BTW en invoerrechten moesten betalen aan DHL. Voor een zending van binnen de EU zou dat toch niet nodig zijn? Toen gingen de alarmbellen rinkelen en ben ik wat gaan spitten:

De zending even opengemaakt en ja hoor, het blijkt allemaal slechte kwaliteit namaak spul te zijn (wat Huguette met haar confectie achtergrond makkelijk kon vaststellen). Buiten dat het allemaal overduidelijk nep is, zijn ook nog eens de verkeerde kleuren en maten geleverd! Direct contact opgenomen met de Credit Card maatschappij om de transactie terug te draaien en de kaart te blokkeren. Vanuit de Credit Card maatschappij hebben ze na wat aandrang hun hulp bij deze fraude aangeboden, nu nog zorgen dat de zending, zonder dat het ons geld kost, retour naar China gaat en dat we de BTW en invoerrechten terugvorderen via DHL. De Credit Card maatschappij draait de betwiste transactie overigens pas terug nadat ze van ons een bewijs hebben ontvangen dat de goederen ook daadwerkelijk retour Hong Kong zijn gestuurd.

Al met al een dure, wijze maar inspannende les en ervaring, vooral voor Huguette 😉 Mijn advies: niets kopen via de www.abercrombie-brussel.be site dus! Nog een soortgelijke site is deze: www.abercrombiebrussele.net. Lees voor de lol daar eens de recensies…., ik zeg: Google Translate…

Volgens Anders Sandberg: AI ik het kopen als cadeau voor mijn vriendin, ze vond het erg lekker, goede producten!
En volgens LAVERY VRESGRV: Dit is het een jas die de beet neemt uit de winter -! Echt geweldig

Update: DHL is nu samen met de Douane aan het uitzoeken hoe ze dit soort zendingen in de toekomst beter kunnen onderscheppen… Hier nog meer fake A&F domeinen/sites die ik ondertussen ben tegengekomen die echt niet betrouwbaar kunnen zijn:

Update 2: de betaalde BTW/Invoerrechten terugkrijgen bij het retour zenden van de goederen blijkt nog niet zo gemakkelijk: DHL verwijst ons naar de Douane, die ons vervolgens terugverwijst naar DHL, daar zijn we dus nog niet uit. De goederen via DHL retour sturen naar China moest trouwens 5x zoveel kosten als de oorspronkelijke verzendkosten, pakketje dus maar via TNT Post retour gestuurd. TNT Post doet het voor ongeveer hetzelfde bedrag als we oorspronkelijk hadden betaald.

Update 3: we hebben uiteindelijk de transactie in zijn geheel terug kunnen draaien zonder daar extra kosten aan kwijt te zijn geweest. Het kostte echter wel veel moeite en ergernis.

Als je zelf ook ervaringen hebt met deze sites of andere terugkoppeling hebt, laat dan even een comment achter. Daar leert iedereen hopelijk weer van.

52 thoughts on “Wijze lessen online shoppen

  1. Ja die ‘detials’ had ik in eerste instantie niet gezien omdat ik niet op de hoofdpagina terecht kwam bij een eerste bezoek….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.