Wijze lessen online shoppen

Een paar weken geleden kwam Huguette de site www.abercrombie-brussel.be tegen. Het zag er allemaal op het eerste gezicht goed uit en de prijzen waren outlet niveau.

Na wat gepuzzel en getwijfel, dan toch een bestelling geplaatst voor wat kleding voor de jongens, en deze betaald met een credit kaart. Wat schetste onze verbazing toen we bij ontvangst van de zending nog een bedrag aan BTW en invoerrechten moesten betalen aan DHL. Voor een zending van binnen de EU zou dat toch niet nodig zijn? Toen gingen de alarmbellen rinkelen en ben ik wat gaan spitten:

De zending even opengemaakt en ja hoor, het blijkt allemaal slechte kwaliteit namaak spul te zijn (wat Huguette met haar confectie achtergrond makkelijk kon vaststellen). Buiten dat het allemaal overduidelijk nep is, zijn ook nog eens de verkeerde kleuren en maten geleverd! Direct contact opgenomen met de Credit Card maatschappij om de transactie terug te draaien en de kaart te blokkeren. Vanuit de Credit Card maatschappij hebben ze na wat aandrang hun hulp bij deze fraude aangeboden, nu nog zorgen dat de zending, zonder dat het ons geld kost, retour naar China gaat en dat we de BTW en invoerrechten terugvorderen via DHL. De Credit Card maatschappij draait de betwiste transactie overigens pas terug nadat ze van ons een bewijs hebben ontvangen dat de goederen ook daadwerkelijk retour Hong Kong zijn gestuurd.

Al met al een dure, wijze maar inspannende les en ervaring, vooral voor Huguette 😉 Mijn advies: niets kopen via de www.abercrombie-brussel.be site dus! Nog een soortgelijke site is deze: www.abercrombiebrussele.net. Lees voor de lol daar eens de recensies…., ik zeg: Google Translate…

Volgens Anders Sandberg: AI ik het kopen als cadeau voor mijn vriendin, ze vond het erg lekker, goede producten!
En volgens LAVERY VRESGRV: Dit is het een jas die de beet neemt uit de winter -! Echt geweldig

Update: DHL is nu samen met de Douane aan het uitzoeken hoe ze dit soort zendingen in de toekomst beter kunnen onderscheppen… Hier nog meer fake A&F domeinen/sites die ik ondertussen ben tegengekomen die echt niet betrouwbaar kunnen zijn:

Update 2: de betaalde BTW/Invoerrechten terugkrijgen bij het retour zenden van de goederen blijkt nog niet zo gemakkelijk: DHL verwijst ons naar de Douane, die ons vervolgens terugverwijst naar DHL, daar zijn we dus nog niet uit. De goederen via DHL retour sturen naar China moest trouwens 5x zoveel kosten als de oorspronkelijke verzendkosten, pakketje dus maar via TNT Post retour gestuurd. TNT Post doet het voor ongeveer hetzelfde bedrag als we oorspronkelijk hadden betaald.

Update 3: we hebben uiteindelijk de transactie in zijn geheel terug kunnen draaien zonder daar extra kosten aan kwijt te zijn geweest. Het kostte echter wel veel moeite en ergernis.

Als je zelf ook ervaringen hebt met deze sites of andere terugkoppeling hebt, laat dan even een comment achter. Daar leert iedereen hopelijk weer van.

52 thoughts on “Wijze lessen online shoppen

 1. Juist hetzelde tegengekomen met deze http://www.abercombie-Brussel.be site 2 weken geleden.
  Het pakket was afkomstig van Bejing, maar het afzendadres weet ik niet. Ook wij kregen mails terug van lison.salemanager@hotmail.com op mijn vraag waarom ik geen trackingnummer nummer bij DHL had en geen bevestiging van de bestelling.
  Ik heb via creditcard betaald, maar tot nu toe niets afzonderlijk betaald qua invoerrechten en
  BTW. Komt dit achteraf of was dit samen met de levering ?
  Wat is het adres om het pakket terug te sturen ? Ik zou ook graag terugsturen en mijn geld terugkrijgen.

 2. Jammer dat je ook hiermee te maken hebt. Wij hebben het pakket retour gezonden naar het adres van de afzender dat vermeld stond op het DHL label. De BTW moesten we via DHL betalen bij ontvangst. Dat gebeurt overigens niet altijd; de Douane doet dat op basis van steekproeven. Je hebt dus geluk gehad. Gewoon terugsturen en met het bewijs daarvan bij je Credit Card maatschappij de transactie terug laten draaien! Succes.

 3. Deam, mij is net, enkele minuten geldenden hetzelfde gebeurd. Er gingen heel wat belletje rinkelen maar was verzadigd van het online shoppen luisterde ik dus niet goed naar mijzelf. Ik heb betaald met Pay-pall en hoopte het nog snel terug te kunnen draaien toen ik de webwinkel ‘qiang zhou’ niet echt vertrouwde. Nou ja, wijze les en wie weet valt het voor mij mee. Afwachten dus wat ik krijg.

  Ik ben jaren lang tevreden geweest over H&M (studietijd) dus wie weet?!?!?!

  6 mei 2012 22:45:10 CEST
  Transactiereferentie: 2AL38532S2**********
  Geachte Berry ********
  U heeft ******** EUR overgemaakt naar qiang zhou

 4. Update:
  Paypal geeft de verkoper tien dagen de tijd om te reageren op mijn wens de verkoop terug te draaien. Mocht er geen reactie komen dan storten ze het geld terug op mijn rekening…

  Over tien dagen volgt er een update. Wordt vervolgd dus 😉

 5. Berry, bedankt voor deze info. Ikzelf heb tot nu toe gelukkig nog geen Paypal transacties hoeven terugdraaien 😉

 6. Berry,
  Hoe heb jij ingedient om de verkoop terug te draaien? dat als ze niet reageren het geld op je rekening wordt teruggestort?

  Mijn vrouw heeft net wat besteld en ik vertrouwde het al niet, naar wat onderzoek kwam ik hier.

  Help! wat moet ik doen?

 7. Hoi Kees,

  Tja, balen hè deze internet criminaliteit!
  Ik heb Paypal gebeld en vertelt dat ik er achter ben gekomen dat de site niet van abercrombie was maar van iemand uit China. Ze hebben mij aangegeven dat zij de verkoper laten weten dat ik van de verkoop wil af zien. De verkoper heeft tien dagen de tijd te reageren. Inmiddels heb ik een case nummer en moet ik even geduld hebben.

  Er zijn, wanneer je op abercrombie en outlet zoekt, inmiddels tientallen outletstores van deze variant. Wanneer iemand nog een betrouwbare outlet weet hou ik mij aanbevolen!

  Kees, succes en ik ga er van uit dat het moet lukken 🙂

 8. Reactie van lee amy bestpay122@gmail.com:

  Hello,
  I have received your order#10000**** on may 9.But today  i received a dispute from the paypal about your order.Could you please tell me why you open it?we are experiencing a large number of orders recently, so we need more time to process your order than before, If you want to continue this order,Please close the dispute,we will contact our shipping department to speed up your order,Or i will return your full refund.Could you please tell me your final decision?

  ——-/——-

  Niet zo gek dat ze het druk hebben. Zijn nogal wat fake abercrombie sites ;(

 9. Onderstaande site zou ik ook niet vertrouwen. Was lekker te buiten gegaan aan mooie artikelen. Wat een deceptie…

  Moet het hele traject nog in van retour sturen etc..baal er nu al van. Laten we hopen dat de transactie niet plaats vindt omdat de site onbetrouwbaar is.

  Zucht…..

  http://www.abercrombieandfitch-nederland.eu

 10. @Anja,

  Eventuele invoerrechten (komt niet bij elke levering voor omdat de douane dat niet lukt) zou je moeten betalen bij ontvangst. Als je het pakket weigert is het de vraag hoe de creditcard maatschappij omgaat met het terugdraaien van de transactie, in ons geval moesten we ze namelijk het bewijs van terugzending tonen voordat het geld werd teruggestort. Ze betaalden in ons geval ook de kosten voor retourzenden.

  Wij hebben het adres van de afzender genomen als retouradres maar dat werkte achteraf niet lekker: we kregen na enkele weken het pakket weer terug:-). Misschien moet je het via dat email adres vragen als het goed wil doen?

  Succes!
  (zie nu dat ik reageer op een oud bericht…)

 11. Hallo,

  Zelfde probleem met de sites :
  – abercrombieoutletbrussel.com (eigenaar van deze domein-naam blijkt een zekere cheng lin in China te zijn).
  – abercrombiebrussel.org

  Goed om te weten is dat je via “who.godaddy.com” kan opzoeken wie de eigenaar is van een bepaalde domain-naam (= website naam).

 12. Zo zie je maar weer. Door ervaring word je rijker. Trouwens weet iemand hier waar je voor een goede prijs Abercrombie kan inkopen (en dan bedoel ik niet de officiele site)

  Alvast bedankt

 13. Kijkend naar wie de eigenaar van die site is:
  Registrant Name:lizhen ye
  Registrant Organization:N/A
  Registrant Street1:XiNan Zhen DongAn Cun HuangJin Lu 52 Hao
  Registrant Street2:
  Registrant Street3:
  Registrant City:XiaPu
  Registrant State/Province:FuJian
  Registrant Postal Code:355100
  Registrant Country:CN
  Registrant Phone:+86.13599481474
  Registrant Phone Ext.:
  Registrant FAX:
  Registrant FAX Ext.:

  Zo te zien iemand in China. Kleine kans dat ze authentieke A&F producten zullen leveren….

 14. helaas jullie blog net te laat gezien

  Ook het schip in gegaan met een vest/ hoodie uit Guang Zhou..
  via de foute site http://www.abercrombieandfitch-nederlands.eu

  Dank voor de tips voor het retourneren…

  Helaas heb ik zelfs geen bevestigingsmail maar wel een paktje op de mat…
  Ik heb als adres :
  MEI XU Garment CO LTD
  ZHONG DA XIN CHANG JIANG 502
  HAI ZHU DRIST ZHOU CHINA
  GUANGZHOU 510000 China

  Via een duiste site gevonden dat ze ook actief zijn op het gebeid van schoenen/ sandalen…

 15. Oef wat een geluk. Ik zat ook op de .be site te kijken want ik vond de nederlandse tekst al zo vreemd, dus toch even gegoogled en nu kom ik hier terecht waar me al heel snel duidelijk werd dat dit allemaal geeen zuivere koffie is. Gelukkig nog geen bestelling geplaatst. T was ook al een beetje te mooi om waar te zijn achteraf.

 16. ik heb chance dat mijn betaling niet is doorgegaan, belletje ging rinkelen toen ik telefoon nummer zag.. klopt niets van. bij status van de bestelling staat in behandeling, maar heb helemaal geen bevestiging gekregen van VISA en er was de melding dat er iets misgelopen is met de betaling, dus gered! oef!

 17. http://www.abercrombiefitchsbrussel.be/ geen betrouwbare site!!
  Ook wij hebben hier enkele kledingstukken op gekocht en bij levering bleek het om een heel verkeerde bestelling te gaan + namaak. Wij zullen nu contact opnemen met onze credit card maatschappij en vragen wat we moeten doen. Iemand nog tips?

 18. Ik heb een paar weken geleden net hetzelfde voorgehad. Ik had al een maand geleden mijn bestelling geplaatst en het pakket was nog altijd niet aangekomen. Toen gingen de alarmbelletjes rinkelen. Ik heb een mail gestuurd naar de website en bleek dat mijn bestelling niet meer in stock was. Dit vond ik al vreemd want ik had het toch kunnen bestellen? Ze zeiden dat ik iets anders mocht bestellen maar dit wou ik niet en vroeg mijn geld terug. Ze gingen het geld terugstorten maar dit is nog altijd niet gebeurd. Intussen kregen we ook een brief van de douane dat mijn pakket vermoedelijk om namaak gaat en dat het onderschept is. Ik heb de nodige betalingsbewijzen aan de douane bezorgd en ik heb mijn geld nog steeds niet teruggekregen. Intussen blijkt ook het e-mailadres van de site niet meer correct te zijn en kan ik hen niet eens meer contacteren. Heeft er iemand raad hoe ik mijn geld kan recupereren?

 19. Direct contact leggen met je creditcard maatschappij om de transactie terug te laten draaien wegens mogelijke fraude. Zonder handtekening of pincode zijn creditcard transacties redelijk makkelijk te betwisten. Kost wel even tijd en energie.

 20. Hoi Xander,

  Ik heb het vermoeden dat deze site niet authentiek is. Dat baseer ik op de informatie over de eigenaar van de domeinnaam. Die zie je hier: http://www.whois.net/whois/abercrombiefitchbrussel.org

  Als het een authentieke site zou zijn staat Abercrombie en Fitch als eigenaar vermeld als “Registrant”:
  A&F Trademark, Inc.
  Domain Manager
  6301 Fitch Path
  New Albany, OH 43054

  Hopelijk kan je moeder de bestelling en betaling terugdraaien….

 21. Hallo,
  ik zou net een paar dingen op deze site kopen http://www.kledingoutletnederland.com ,(waar ze vooral Abercrombie verkopen) maar door al die berichten en neppe sites die ik hier zie ben ik een beetje bang dat dit ook niet een echte site is. Weet iemand misschien of deze site betrouwbaar is???
  Bedankt en succes iedereen met het kopen 😉

 22. Hoi Mitzi,

  Zonder deze site zelf te hebben bekeken en alleen maar naar de eigenaar kijkend, doet me vermoeden dat het een Chinese site is met imitatie artikelen. De eigenaar van de site heb ik hier gecontroleerd:
  http://whois.net/whois/kledingoutletnederland.com

  En hier een stukje van de relevante info:
  Registrant Contact Details:
  zhao xia
  haoxia z (dagemahu@163.com)
  sichuanshengzhongshiqilibanshichuqianhecun1zu32hao
  zhongshi
  Sichuan,637455
  CN
  Tel. +86.8176306610
  Fax. +86.8176306610
  Administrative Contact Details:
  zhao xia
  haoxia z (dagemahu@163.com)
  sichuanshengzhongshiqilibanshichuqianhecun1zu32hao
  zhongshi
  Sichuan,637455
  CN
  Tel. +86.8176306610
  Fax. +86.8176306610
  Technical Contact Details:
  zhao xia
  haoxia z (dagemahu@163.com)
  sichuanshengzhongshiqilibanshichuqianhecun1zu32hao
  zhongshi
  Sichuan,637455
  CN
  Tel. +86.8176306610
  Fax. +86.8176306610
  Billing Contact Details:
  zhao xia
  haoxia z (dagemahu@163.com)
  sichuanshengzhongshiqilibanshichuqianhecun1zu32hao
  zhongshi
  Sichuan,637455
  CN
  Tel. +86.8176306610
  Fax. +86.8176306610

 23. hey, ik denk dat het zelfde voor heb. ik heb een bestelling gedaan op 09/08/2013 en mijn goederen zouden hier 5 a 7 dagen later toekomen; tot nu toe heb ik nog niets gekregen. Ondertussen heb ik al terug mails verstuurd naar het mail adres en ik krijg antwoorden waar ik echter niets mee ben. Mijn betaling is via een axa pre pay kaart gegaan en deze kunnen niet meer terug draaien. Maandag ben ik van plan om klacht in te dienen bij politie. Ik hoop dat die nog iets kunnen doen.

 24. Heb begin deze maand neppe nikes toegestuurd gekregen, terwijl ik er wel een dikke 70 euro voor betaald heb. Die credit Card maatschappij beweerde dat zij geen betalingen kunnen ongedaan maken…

 25. Bij kledingoutlednederland.com AC heren Hoody besteld. Blijkt bij ontvangst (hele slechte) namaak te zijn:
  1) goedkope kwaliteit stof
  2) losse draden
  3) losse stiksels
  4) slechte/rommelige stiksels

  Allemaal chinese tekst op de verpakking dus geen flauw benul wat het retouradres zou moeten zijn.

  Met ING creditcard service gebeld.
  1) ik moet de betreffende verkoper mailen en zeggen dat ik mijn geld terug wil
  2) in het geval dat niet gaat gebeuren (wat zeer ws is): deze mailwisseling plus formulier ‘ geld terug service’ indienen bij ING en dan gaan zij zoeken zij het verder uit.
  3) En hopelijk… krijg ik dan mijn geld terug (maar ben natuurlijk sowieso) een illusie armer)

 26. Hoi John,

  Die site ziet er goed uit alleen is de domeinnaam in handen van een vaag Computer Reparatie bedrijfje in de UK. Ik heb de vraag maar even gesteld via dit emailadres van A&F: BP_Tips@Abercrombie.com

  Zal terugmelden wat hun antwoord is.

 27. Dit is het antwoord van A&F dat ik vandaag via email ontving:

  Erik,

  Thank you for bringing this to our attention. We will certainly look into it. This site is not associated with A&F.

  Regards

  A&F Brand Protection Group

 28. Helaas,

  Na lang zoeken in fysieke winkels, eindelijk het gewenste kledingstuk gevonden op
  http://www.kledingoutletnederland.com. Site zag er keurig uit, en het vest besteld, betaling gedaan, prijs was een outletprijs.
  Helaas, na 3 maanden wachten, en diverse e-mails met smileyoulian@gmail.com, blijkt dat vest in beslag is genomen door de douane en wordt het vernietigd.
  Ik was ter goede trouw, kan ik in beroep gaan, en heb ik kans van slagen

 29. Gerard, hangt ervan af hoe je betaald hebt. Indien met creditcard zal het zaak zijn om bewijs te hebben van de inbeslagname zodat ze de transactie kunnen terugdraaien.

 30. Op 26 sep 2014 heb ik een bestelling gedaan bij nl.abercrombie.com echter kreeg ik wel via de mail een bevestiging dat de betaling binnen is. nu na bijna 4 weken heb ik nog steeds niks binnen. ik heb mijn betaling via de creditcard gedaan. is iemand bekend met nl.abercrombie.com??

 31. Hoi Joeri, ik neem aan dat je bedoelt dat je een bestelling hebt gedaan bij nl.abercrombietown.com? De url nl.abercrombie.com bestaat namelijk niet; http://www.abercrombie.com is overigens de officiële site van A&F. De site nl.abercrombietown.com ziet er onbetrouwbaar uit, kijk maar naar de pagina “Over ons” waar allerlei spelfouten in zitten. Een snelle check op de eigenaar deze domeinnaam (http://whois.domaintools.com/abercrombietown.com) geeft aan dat het e-mailadres van de “eigenaar” ingoletigexu@hotmail.com is. Klinkt ook niet heel vertrouwd…

  Mijn advies is om je creditcard maatschappij in te lichten met alle relevante informatie over de transactie, site etc en op basis daarvan bij hen de transactie terug te l;aten draaien. Laat svp even hier weten of eea lukt.

 32. Klopt inderdaad het had nl.abercrombietown.com moeten zijn. heb de creditcard maatschappij ingelicht en de betaling is verzonden naar China. de stond wel een afleveringstijd van mijn bestelling van 4 a 5 weken, is het verstandig om dan nog even te wachten? of moet ik gelijk de betaling terug laten draaien? ik ben hier namelijk niet mee bekend, en zal het zonde vinden als ik neppe shirts krijg.

 33. Hoe dit aan te pakken hangt af van wat de creditcard maatschappij van de transactie vindt. In onze situatie vroeg VISA om te wachten totdat de zending retour was gezonden. In deze situatie is misleiding/fraude voldoende reden om de transactie te annuleren.

 34. Tja, ik zou er zeker geen bestelling plaatsen tenzij je genoegen neemt met namaak producten. Zoals ik al eerder aangaf is Abercrombie & Fitch niet de eigenaar van de domeinnaam “abercrombietown.com”, daarom niet erg betrouwbaar.

 35. Bestelling gedaan bij libracentre.co.uk. Enige contactmogelijkheid via zelfde emailadres als boven: lison.salemanager@gmail.com. Pakje werd als aangetekende zending verstuurd vanuit China om douanekosten en douanecontrole te vermijden. Door de verpakking heen kon ik voelen dat er een pet inzat i.p.v. een hoed. Heb de zending geweigerd waardoor het terug naar afzender gaat.
  Ik ga proberen het geld terug te krijgen via Mastercard.

 36. http://nl.abercrombietown.eu

  Zelfde probleem hier….ben getild voor 150€…..’goederen waren niet meer in stock’ (terwijl er volgens de site nog meer dan 300 beschikbaar waren ! ) kreeg ik Via een e-mail in het Engels van een zekere Skim Lee….tja ….geld verdwenen naar Shanghai…..heb MasterCard onmiddellijk laten blokkeren, maar vrees dat het te laat is …..
  Toch frappant hoe weinig info je op het web vindt om deze sites aan te klagen en om er iets tegen te doen. Site is immers heel professioneel opgebouwd en lijkt net echt.

 37. Mijn advies; aandringen bij Mastercard voor een stornering/terugboeking. Overigens is deze site niet echt professioneel: detials???? Altijd goed rondkijken op een nieuwe site en kritisch zijn…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.